Plněné lilky a cukety

  • Čas přípravy
    40 min
  • Doba vaření
    50 min
  • Porce
    4
  • Ready In
    90 min

Na 4 porce potřebujete:

  • 2 menší cukety
  • 2 menší lilky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibuli
  • 300 g cherry rajčátek
  • Sůl, pepř
  • Hrst čerstvé bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce nasekaných bylinek
  • Olej
  • 150 g balkánského sýra
  • 1 lžíci rajčatového protlaku
  • 1 lžíci kečupu

Postup: Lilky a cukety podélně překrojte. Poté je vydlabejte a dužinu nakrájejte najemno. Dejte ji do misky. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, nadrcený česnek, na malé kousky nakrájená rajčata a bylinky. Poté vše promíchejte. V pánvi zahřejte olej, přisypte zeleninovou směs a opečte ji. Vmíchejte protlak, zarestujte a přidejte maso. Vše důkladně opečte, přidejte kečup, trochu vody, a ještě jednou promíchejte. Nechte asi 20 minut probublávat na mírném ohni. Hotovou směsí naplňte lilky a cukety. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi půl hodiny. Servírujte je posypané rozdrobeným sýrem a ozdobené bylinkami.

    Mohlo by se vám líbit

    Ohodnotit recept

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..